Kovaa on pöhinä ympäri Euroopan, kun tietosuoja on noussut yrityksissä yllättäen johtoryhmien agendalle. Minusta se tosin olisi pitänyt olla siellä aina ja pysyvästi, mutta näin ei valitettavasti asianlaita ole ollut, ainakaan kaikissa yrityksissä. Teemaan liittyy nyt monenkirjavaa konsulttia ja itseään asiantuntijaksi nimittävää kauppamiestä, jotka kertovat samaa kauhutarinaa "valtavat sakot uhkaavat ja valvontaviranomainen rankaisee ankaralla kädellä." Tämäkin saattaa pitää paikkaansa, varsinkin jos kohta 20 vuotta voimassa ollut henkilötietolakikin on jäänyt matkan varrella huomioimatta.

Tietosuojatyön organisointi on joka tapauksessa nyt tehtävä järkevästi ja asiat syytä laittaa kuntoon siten, että tietoturvan ja tietosuojan huomioiminen on osa normaalia liiketoimintaprosessia. Tässä organisoinnissa on vastaavan johdon lisäksi keskeisessä roolissa tietosuojavastaava. Itse olen toiminut kohta 10 vuotta tietosuojavastaavana ja johto on minulle tukensa antanut. Tämä on mahdollistanut prosessin kehittämistä ja tietosuojatyön tekemistä riittävin resurssein. Tästä on ollut valtava apu tietosuojariskien hallinnassa. Kukaan ei pärjää yksin.

Minä, Arto ja Jaana olemme kaikki pitkänlinjan työntekijöitä tietosuoja-asioiden kouluttajina. Löimme osaamisemme yhteen, jonka tuotoksena syntyi Osaava tietosuojavastaava-teos. Kirja on tullut tänään painosta, joten konkreettisesti sitä on saatavilla ja se kannattaa hankkia.

Jos toimit tai tulet toimimaan tietosuojavastaavana niin toimi seuraavasti:

1. Osta/lainaa kirja 2. Lue kirja kannesta kanteen 3. Toteuta kirjan opit toiminnan johdon avustuksella 4. Verkostoidu muiden tietosuojavastaavien kanssa 5. Anna hyvän (osaamisen) kiertää.

Carpe diem: Antoisia lukuhetkiä!

https://kauppa.tietosanoma.fi/9789518854190

Osaava tietosuojavastaava

Tervehdys  Aducatesta!

Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate tarjoaa tietosuojakoulutuksia v. 2017. Tutustu ja osallistu koulutuksiimme!

Osaava tietosuojavastaava 15 op -täydennyskoulutusohjelma, Tampere 2017-2018, EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan toukokuussa 2016 ja sitä aletaan soveltaa EU:n jäsenvaltioissa 25.5.2018. Ennen mainittua ajankohtaa julkisen hallinnon rekisterinpitäjien on varmistuttava, että viranomaisia koskevat velvoitteet hoidetaan asetuksen mukaisesti 25.5.2018 alkaen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 1.11.2017 mennessä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojen käsittely ja hallinta ( 1 op), Tampere 18.1.2018. Koulutus perehdyttää osallistujat aihepiiriä koskevaan keskeisimpään lainsäädäntöön, sääntelyn pääperiaatteisiin ja muutoksiin. Osallistuja tuntee työhönsä liittyvien keskeisten asiakas- ja potilastietojen käsitettelyn lainsäädännön sisällön sekä syventää aihealueen osaamistaan mm. tietosuojavastaavan tehtävien näkökulmasta ja osaa soveltaa saamaansa tietoa työelämässä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 5.1.2018 mennessä.

Katso myös;

Työturvallisuus ja työsuojelu esimiestyössä (2 op), Joensuu 2.10.2017 (etämahdollisuus).

Riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikön täydennyskoulutusohjelma (50 op), Helsinki 13.10.2017.

Riskienhallinnan erityisosaaminen -täydennyskoulutus (18 op), Helsinki 26.1.2018.

 

Koulutukset voi tilata yhden tai useamman työyhteisön tarpeisiin räätälöityinä tilauskoulutuksina. Koulutusten laajuus, ajankohta, hinta ym. neuvotellaan tilaajakohtaisesti. Lisätiedot; Eeva Karttunen,  050 361 9284, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Katso koko Aducaten koulutustarjonta. Viesti on vapaasti välitettävissä.

Ystävällisin koulutusterveisin,

EEVA KARTTUNEN HTM (oikeustieteet), suunnittelija

Itä-Suomen yliopisto Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

PL 111, 80101 Joensuu

050 361 9284 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.aducate.fi