Arvoisat tietosuojan ystävät

Tietosuojan oppimisportaali OpiTietosuojaa.fi on ollut käytössä 2 vuotta. Rekisteröityneitä jäseniä on jo mukavasti yli 400, joista osa erittäin aktiivisia. Lisäksi palveluun on saatu asiantuntevia yhteistyökumppaniyrityksiä, jotka esimerkillään osoittavat kiinnostusta kehittää tietosuojatietoutta ja osaamista.

Tarkoituksenamme on kehittää sivustoa enemmän  keskustelevaan suuntaan ja lisätä entisestään sivuston käyttäjiä ja heidän aktiivisuuttaan. Kehitämme sivuston sisältöä entistä paremmaksi ja otamme mielellään ideoita vastaan. Tavoitteena on, että mielipiteitä vaihtamalla me kaikki jäsenet yhdessä luomme ja kehitämme parhaita henkilötietojen käsittelykäytänteitä.

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltamaan käytäntöön vuoden päästä (25.5.2018). Valmistautuminen organisaatioissa asetuksen vaatimuksiin on syytä aloittaa aivan viimeistään nyt. Tässä tarkoituksessa OpiTietosuojaa.fi -palvelu tarjoaa sivustollaan ohjausta organisaation henkilötietojen käsittelykäytänteiden nykytila-arvion kartoittamiseen ja analysoimiseen. Mikäli organisaatiossa henkilötietojen käsittelykäytänteiden nykytilan ja tavoitetilan välinen kuilu on suuri, vaatii kuilun umpeen kurominen enemmän tietosuojatyötä. Tällöin monessa yrityksessä tietosuojavastaavan nimittäminen voi olla tarpeellinen vaihtoehto. Toisaalta tietosuojavastaavan nimittäminen voi olla pakollista, ja hän voi käytännössä tarvita tuekseen mm. tietosuojaryhmän. 

Yllä kuvatusta on tulossa kesäkuussa 2017 myös "Osaava tietosuojavastaava" -kirja, joka on jo ennakkomyynnissä kirjan kustantajan (Tietosanoma Oy) nettikirjakaupassa.

Lisätietoa kirjasta https://opitietosuojaa.fi/index.php/fi/extrat/blogi/120-osaava-tietosuojavastaava-teos-on-todellinen-tietosuojavastaavan-tyokalu

Suosittelemme seuraamaan OpiTietosuojaa.fi -sivuston blogia, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita. Blogissa julkaistaan vähintään kuukausittain erityinen asiantuntija- tai mielipidekirjoitus. Maaliskuun 2017 asiantuntijablogin kirjoitti tietosuojapalveluista vastaava johtaja Hannu Kasanen (Deloitte). Huhtikuun 2017 asiantuntijablogin puolestaan kirjoitti teknologiajohtaja Aki Siponen (Microsoft). Lisäksi jokaisella jäsenellä on mahdollisuus ehdottaa omaa asiantuntija- tai mielipidekirjoitusta blogitekstinä julkaistavaksi lähettämällä tekstiehdotus osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Julkaisemisesta päättävät sivuston ylläpitäjät.

Suosittelemme ottamaan osaa OpiTietosuojaa.fi -sivuston KESKUSTELUPAIKAN keskusteluihin askarruttavista arjen tietosuoja-asioista taikka vaikka yleisemmin EUn yleisestä tietosuoja-asetuksesta. 

Toivotamme hyvää kesää kaikille! Suosittelethan sivustoa kaikille tietosuojatyötä tekeville esim. nykyisille ja tuleville tietosuojavastaaville.

Sivustolle ohjaa myös uusi helposti muistettava osoite www.tietosuojavastaavat.fi

Suomen tietosuojapalvelut Oy:n ja sivuston ylläpidon puolesta  Ari Andreasson ja Juha Koivisto