Tietosuojaosaaminen on tärkeää ja sen avulla pystyy pienentämään riskejä.

Sivusto on tehty tietosuojavastaavien kohtaamis- ja keskustelupaikaksi.

Verkostoidu -Keskustele -Seuraa uutisvirtaa!

 

EU tietosuoja asetusTietosuojatyön organisointi kuvalinkki Keskustelupaikalla Tavataan kuvalinkki

Yhteistyökumppanit:

edellinen
seuraava
Shadow
Slider
Tietosuojavaltuutetun toimisto
10.02.2020
:
Korkein hallinto-oikeus: Verohallinnon pyyntö saada listaus kaikista pankin asiakkaista ei ollut lainmukainen
Tietosuojavaltuutetun toimisto
31.01.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvoston täysistunnon aiheena ohjeet verkkoon liitettyjen ajoneuvojen tietosuojasta ja videolaitteiden välityksellä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä
Tietosuojavaltuutetun toimisto
31.01.2020
:
Henkilötietojen siirrot Britanniaan jatkuvat samoilla säännöillä siirtymäkauden ajan
Tietosuojavaltuutetun toimisto
30.01.2020
:
Tietosuojavaltuutetun toimisto julkaisi ohjeita henkilötietojen käsittelystä tieteellisessä tutkimuksessa
Tietosuojavaltuutetun toimisto
30.01.2020
:
Tietosuojavaltuutetun toimisto julkaisi suunnitelman rikosasioiden tietosuojalain mukaisten toimivaltaisten viranomaisten henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä tarkastuksista
Kyberturvallisuuskeskus
14.02.2020
:
Väärennettyjä puheluita teknisen tuen nimissä

Suomalaisille organisaatioille ja yksityisille henkilöille on tullut tällä viikolla runsaasti puheluita, jossa soittaja esiintyy Microsoftin teknisenä tukena. Soittaja väittää että uhrin tietokoneella on tietoturvaongelma ja pyytää avaamaan tietokoneen korjatakseen sen. Puhelut näyttävät tulevan suomalaisesta puhelinnumerosta. Huijarit ovat puhuneet englantia tai suomea. Soitot ovat huijauksia ja on aihetta olettaa, että ne on soitettu väärennetyistä puhelinnumeroista.

Kyberturvallisuuskeskus
13.02.2020
:
Tammikuussa päivitimme kybersään ulkoasua ja pureudumme kyberturvallisuuden ilmiöihin

Tammikuun kybersää oli harmaa ja sateinen. Erilaisia huijauksia ja kalasteluviestejä raportoitiin useita. Lisäksi VPN ja Citrix etäkäyttö- ja virtuaalipalveluista löytyneitä haavoittuvuuksia käytettiin aktiivisesti tietomurtoihin. Pieniä auringon pilkahduksia oli myös havaittavissa. Verkkojen toimivuus oli tammikuussa hyvä ja vain yksi merkittävä toimivuushäiriö. Tammikuussa raportoiduilla hyökkäyksillä ei ollut vaikutusta palveluiden toimivuuteen hyvän varautumisen vuoksi ja tämä toi myös auringon säteitä harmaaseen kybersäähän.

Kyberturvallisuuskeskus
10.02.2020
:
Mediataitoviikolla huomio lasten ja vanhempien tietoturvataitoihin

Tietoturvaosaaminen on nykyarkemme kansalaistaitoja. Tietojen ja taitojen omaksuminen alkaa älylaitteen ensikosketuksesta, ja kehitys ja jatkuu läpi elämän. Haluamme olla tukemassa niin lasten kuin aikuistenkin tietoturvataitojen kehittymistä. Tervetuloa mukaamme Mediataitoviikolle 10.-16.2.2020!

Kyberturvallisuuskeskus
07.02.2020
:
Useita haavoittuvuuksia Cisco Discovery Protocol (CDP) toteutuksissa

Cisco julkaisi useita haavatiedotteita 4.2.2020 CDP -protokollan (Cisco Discovery Protocol) toteutuksista löydetyistä haavoittuvuuksista tuotteissaan. Armis Securityn tutkijat olivat löytäneet viisi nollapäivähaavoittuvuutta, joiden avulla hyökkääjä pystyy suorittamaan mielivaltaista ohjelmakoodia tai aiheuttamaan palvelunestotilan haavoittuvissa CDP -protokollaa käyttävissä Ciscon tuotteissa. Tutkijat kutsuvat haavoittuvuuksia nimellä CDPwn.

Kyberturvallisuuskeskus
06.02.2020
:
Firebase-palvelun tietokantoja avoimena Internetiin

Kyberturvallisuuskeskukseen on saapunut useita ilmoituksia pilvipalveluna toteutetun Firebase-ympäristön internetiin avoinna olevista tietokannoista. Osa julkisesti saatavilla olevista tiedoista vaikuttaa sisältävän asiakas- ja henkilötietoja.

previous arrow
next arrow
Slider