Tietosuojaosaaminen on tärkeää ja sen avulla pystyy pienentämään riskejä.

Sivusto on tehty tietosuojavastaavien kohtaamis- ja keskustelupaikaksi.

Verkostoidu -Keskustele -Seuraa uutisvirtaa!

 

EU tietosuoja asetusTietosuojatyön organisointi kuvalinkki Keskustelupaikalla Tavataan kuvalinkki

Yhteistyökumppanit:

edellinen
seuraava
Shadow
Slider
Kyberturvallisuuskeskus
30.09.2020
:
Uusi oppaamme auttaa vahvistamaan pienyritysten kyberturvallisuutta

Pienyrityksiin kohdistuvat tietoturvaloukkaukset voivat aiheuttaa merkittävää haittaa yrityksen taloudelle ja maineelle. Uusi oppaamme auttaa pienyrittäjiä suojautumaan yleisimmiltä kyberuhilta.

Kyberturvallisuuskeskus
24.09.2020
:
Kriittisen Zerologon -haavoittuvuuden aktiivinen hyväksikäyttö on alkanut

Microsoft korjasi erittäin kriittisen Zerologon -haavoittuvuuden (CVE-2020-1472) elokuun 2020 turvallisuuspäivityksien yhteydessä. Reilu kuukausi myöhemmin haavoittuvuuden hyväksikäyttömenetelmä tuli julkiseksi ja sen seurauksena useita hyökkäystyökaluja on julkaistu haavoittuvuuden hyväksikäyttöä varten. Haavoittuvuuden hyväksikäytöstä on nyt tullut ensimmäisiä havaintoja ja hyväksikäyttöyritykset tulevat hyvin todennäköisesti yleistymään.

Kyberturvallisuuskeskus
18.09.2020
:
Hyökkäystyökaluja julkaistu kriittiselle Zerologon-haavoittuvuudelle

Haavoittuvuus mahdollistaa käyttöoikeuksien laajentamisen ja toimialueen ohjauskoneen (domain controller) murtamisen ilman mitään tunnuksia. Haavoittuvuudelle julkaistiin korjaus Microsoftin elokuun päivityksissä. Kyberturvallisuuskeskus suosittelee välitöntä päivitysten asentamista!

Kyberturvallisuuskeskus
17.09.2020
:
#tietoturvatorstai - Ota arjen tietoturva haltuun asiantuntijoidemme kanssa

Mistä huijauspuheluissa on kyse? Mitä tarkoittaa monivaiheinen tunnistautuminen? Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijat vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin #tietoturvatorstai-videoissa.

Kyberturvallisuuskeskus
15.09.2020
:
Syksyn sateet näkyivät jo elokuun kybersäässä

Elokuun sää oli sateinen, ja julkaisimme varoituksen Emotet-haittaohjelmasta. Varoitus on edelleen voimassa. Elokuussa moni palasi lomilta ja tämä näkyi myös Kyberturvallisuuskeskuksen saamissa ilmoituksissa. Lomalta paluu ei tosin ole ainoa selittäjä merkittävässä ilmoitusmäärien kasvussa. Esimerkiksi huijaukset ja kalasteluiden määrä on ollut kasvussa jo pidemmän aikaa.

previous arrow
next arrow
Slider