Tietosuojaosaaminen on tärkeää ja sen avulla pystyy pienentämään riskejä.

Sivusto on tehty tietosuojavastaavien kohtaamis- ja keskustelupaikaksi.

Verkostoidu -Keskustele -Seuraa uutisvirtaa!

 

EU tietosuoja asetusTietosuojatyön organisointi kuvalinkki Keskustelupaikalla Tavataan kuvalinkki

Yhteistyökumppanit:

edellinen
seuraava
Shadow
Slider
Tietosuojavaltuutetun toimisto
29.05.2020
:
Tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio määräsi hallinnollisen seuraamusmaksun useista puutteista henkilötietojen käsittelyssä
Tietosuojavaltuutetun toimisto
25.05.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvoston toimintakertomus 2019: edistysaskelia eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön yhdenmukaisessa soveltamisessa
Tietosuojavaltuutetun toimisto
22.05.2020
:
Tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio määräsi kolme seuraamusmaksua tietosuojarikkomuksista
Tietosuojavaltuutetun toimisto
20.05.2020
:
Apulaistietosuojavaltuutettu selvittää PINS-kanta-asiakasohjelmaan liittyviä yhteydenottoja
Tietosuojavaltuutetun toimisto
15.05.2020
:
Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi yrityksen muuttamaan tapaa, jolla se pyytää suostumusta evästeiden käyttöön
Kyberturvallisuuskeskus
28.05.2020
:
Saitko tekstiviestin Postin nimissä? Varothan, viesti voi olla huijaus

Postin nimissä liikkuu nyt tietojenkalastelua ja tilausansahuijauksia tekstiviestien välityksellä. Huijaustyyppejä on ainakin kolme. Ethän avaa mitään linkkejä harkitsematta, koska vastaan voi tulla haittaohjelmia, kalastelua ja muita huijauksia - välittömästi. Älä syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma.

Kyberturvallisuuskeskus
27.05.2020
:
Kriittinen StrandHogg 2.0 -haavoittuvuus Android-laitteissa

Android käyttöjärjestelmästä on löydetty kriittinen haavoittuvuus (CVE-2020-0096), joka koskee aiempia kuin Android 10.0-versiota käyttäviä laitteita. Haavoittuvuuden avulla haitallinen Android-sovellus voi tekeytyä toiseksi sovellukseksi ja pyytää uusia käyttöoikeuksia sovellukselle tai esittää käyttäjälle väärennetyn kirjautumisruudun. Haavoittuvuuden löytänyt Promon security on antanut sille nimen StrandHogg 2.0. Haavoittuvuus on hyvin samanlainen kuin heidän aiemmin löytämänsä StrandHogg-haavoittuvuus.

Kyberturvallisuuskeskus
22.05.2020
:
Kaksi haavoittuvuutta ISC BIND 9 -nimipalvelimessa

ISC BIND 9 -nimipalvelinohjelmistosta on löydetty kaksi haavoittuvuutta, joilla hyökkääjä voi verkon yli aiheuttaa palvelunestotilan tai käyttää rekursiivistä nimipalvelinta ns. amplifikaatiohyökkäykseen suurella kertoimella.

Kyberturvallisuuskeskus
14.05.2020
:
Haavoittuvuudet tekivät huhtikuun kybersäästä myrskyisän

Huhtikuussa monet tutut ilmiöt joko nostivat päätään tapahtumamäärällään tai edistyneillä toimintatavoillaan. Aiemmin laskeneiden Office 365 -tietomurtojen määrä nousi takaisin alkuvuoden tasolle. Kaapattujen tilien ja unohdetun salasanan palautustoiminnon avulla rikollisten on mahdollista päästä käsiksi myös muihin palveluihin. Huhtikuussa julkaistiin myös monia kriittisiä haavoittuvuuksia.

Kyberturvallisuuskeskus
13.05.2020
:
WhatsApp-tilien vahvistuskoodeja kalastellaan Suomessa

WhatsApp-tilien vahvistuskoodeja kalastellaan Suomessa. WhatsAppin käyttäjien on tärkeää tunnistaa tekstiviestillä lähetettävien vahvistuskoodien kalasteluyritykset ja suojautua kalasteluyrityksiltä ottamalla kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön. Onnistunut kaappausyritys johtaa WhatsApp-tilin haltuun ottamiseen, jolloin hyökkääjä jatkaa kalasteluyrityksiä kaapatun tilin yhteystiedoille. Omaa WhatsApp-vahvistuskoodia ei tule koskaan jakaa muiden kanssa.

previous arrow
next arrow
Slider