billionphotos 1654037 small500OIKEUS valikossa LAIT osio perehdyttää OpiTietosuojaa.fi -palvelun rekisteröidyn käyttäjän tietosuojaan liittyviin yleis- ja erityislakeihin kuten henkilötietojen käsittelyn yleislakiin henkilötietolakiin ja sektorikohtaisiin erityislakeihin. Osion kautta löytyy ajantasainen lainsäädäntö. Osiossa käsitellään myös keväällä 2016 hyväksyttyä Euroopan Unionin yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679), jota aletaan soveltamaan 2 vuoden siirtymäajan jälkeen 25.5.2018.

Oikeus valikon kautta OpiTietosuojaa.fi -palvelun rekisteröitynyt käyttäjä löytää tietoa erilaisista tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvistä viranomaisten ja tuomioistuinten kannanotoista, päätöksistä ja periaatelinjauksista kuten tietosuojavaltuutetun kannanotoista ja päätöksistä, korkeimman hallinto-oikeuden ja korkeimman oikeuden päätöksistä. Valikon kautta löytyy myös Eurooppa-tuomioistuinten päätökset kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tietosuojaa koskevat periaatelinjaukset.

Tuomioistuinten päätöksiin ja "Ajantasainen lainsäädäntö" liittyvät alavalikot avautuvat uuteen ikkunaan Finlexin internetpalveluun (www.finlex.fi). Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu. Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy.

Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.

Tietosuojavaltuutetun ratkaisut alavalikko avautuu uuteen ikkunaan Tietosuojavaltuutetun toimiston kotisivuille (www.tietosuoja.fi)