Tämä kategoria ei sisällä artikkeleita. Mikäli alakategorioita näkyy tällä sivulle, ne voivat sisältää artikkeleita.

Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Hallinto-oikeus: tietosuojavaltuutetun toimiston kuulemista koskeva menettely ja määrätty seuraamusmaksu olivat asianmukaisia
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan komissio on hyväksynyt uudet vakiolausekkeet
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Puhelinneuvontamme on poikkeuksellisesti suljettu keskiviikkona 2.6.
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan tietosuojaneuvostolta lausunnot ensimmäisistä ylikansallisista käytännesäännöistä ja suosituksia luottokorttitietojen tallentamisen oikeusperusteesta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Tietosuojavaltuutetun toimiston asiantuntemusta ja luotettavuutta arvostetaan, mutta asiakaslähtöisyydessä nähdään kehitettävää
Kyberturvallisuuskeskus
10.06.2021
:
Toukokuun kybersää oli tavallisen sateinen

Käsitellyt tapaukset liittyvät usein toisiinsa, eivätkä tietoturvailmiöt ole omissa siiloissaan. Tämä korostui jälleen toukokuussa. Pitkään vaivanneiden Android-haittaohjelmien reitti on lyhyt huijauksista ja tietojenkalastelusta jopa haittaohjelmiin.

Kyberturvallisuuskeskus
07.06.2021
:
CERT-FI 20 vuotta: Näin rakennettiin kotimaisen tietoturvan perustuksia

On aika aloittaa pienet etkot, kun CERT-toimintomme täyttää vuodenvaihteessa 20 vuotta. Suomalainen Computer Emergency Responce Team on pitänyt tietoturvastamme huolta nuorukaisen iän verran. Nykyisen Tilannekeskuksemme, tietoturvapäivystyksemme ja tietoturva-asiantuntijuutemme juuret ovat CERT-FI:ssä. Nostalginen artikkelisarjamme jakaa historiapaloja vuodesta 2001 tähän päivään. CERT-FI:n alkuaikoja muistelevat nyt Timo Lehtimäki, Jani Arnell ja Kauto Huopio.

Kyberturvallisuuskeskus
04.06.2021
:
Tekstiviestitse levitettävät Android-haittaohjelmat

Pakettiteemaisia huijausviestejä lähettävä FluBot-kampanja on aktivoitunut Suomessa. Kyberturvallisuuskeskukselle tulleiden ilmoitusten perusteella suomen kielellä kirjoitettuja huijausviestejä lähetetään tällä hetkellä arviolta tuhansille suomalaisille. Viesti ilmoittaa "Pakettisi olevan matkalla" ja sisältää "seuraa sitä tästä" -linkin, jolla huijataan käyttäjä siirtymään sivulle, joka yrittää saada käyttäjää asentamaan FluBot-haittaohjelman.

Kyberturvallisuuskeskus on aiemmin tänä vuonna viestinyt FakeCop/FakeSpy -haittaohjelmasta, joka toimii samankaltaisesti kuin FluBot.

Kyberturvallisuuskeskus
04.06.2021
:
Julkaisimme vakavan varoituksen Android-haittaohjelmien levityksestä tekstiviestitse

Julkaisimme vakavan varoituksen tekstiviestitse tapahtuvasta Android-haittaohjelmien levityksestä. Haittaohjelmien saastuttamilta laitteilta voidaan varastaa esimerkiksi salasanoja ja muita tietoja. Saastuneita laitteita käytetään myös lähettämään haittaohjelmaa eteenpäin.

Kyberturvallisuuskeskus
26.05.2021
:
Ovatko suomalaiset yritykset valmiita älylaitteiden tietoturvavaatimuksiin?

Älylaitteiden tietoturva mietityttää laitevalmistajia, laitemyyjiä ja kuluttajia. Suomessa otettiin käyttöön vapaaehtoinen älylaitteiden tietoturvallisuudesta kertova Tietoturvamerkki vuoden 2019 lopussa. Parhaillaan EU:ssa käydään keskustelua älylaitteiden vapaaehtoisista ja velvoittavista vaatimuksista.

previous arrow
next arrow
Slider