Tietosuojaosaaminen on tärkeää ja sen avulla pystyy pienentämään riskejä.

Sivusto on tehty tietosuojavastaavien kohtaamis- ja keskustelupaikaksi.

Verkostoidu -Keskustele -Seuraa uutisvirtaa!

 

EU tietosuoja asetusTietosuojatyön organisointi kuvalinkki Keskustelupaikalla Tavataan kuvalinkki

Yhteistyökumppanit:

edellinen
seuraava
Shadow
Slider
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan tietosuojaneuvostolta ohjeita käytännesäännöistä tiedonsiirtojen välineenä, virtuaalisista ääniavustajista ja rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän määritelmistä
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan tietosuojaneuvosto antoi ratkaisunsa Facebook IE:tä koskevassa kiireellisessä asiassa
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Vakuutusyhtiöiden korvausasioita varten ei tule kerätä tai luovuttaa liikaa tietoja
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Tietosuojavaltuutettu on antanut ensimmäisen päätöksen johtavana valvontaviranomaisena rajatylittävässä asiassa – oikeutta saada pääsy tietoihin ei ollut toteutettu tietosuojasäännösten mukaisesti
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Asuintalon sähkölukkojärjestelmän käyttöönotossa on huomioitava rekisteröityjen yksityisyyden suoja
Kyberturvallisuuskeskus
21.07.2021
:
CERT-FI 20 vuotta: Oi, muistathan Heartbleedin ja NotPetyan!

CERT-FI sulautui osaksi Kyberturvallisuuskeskusta 1.1.2014. Vuonna 2013 valmistauduttiin uuden organisaation perustamiseen ja uusia tietoturva-asiantuntijoita tarvittiin. Samana vuonna taloon astelivat herrat Kurittu ja Karinen. Kyberviranomaisajoilta muistoihin painuivat etenkin Heartbleed ja NotPetya. Antti Kurittu on Nixun DFIR-tiiminvetäjä ja Ilari Karinen Elisan kyberturvapalvelujen johtaja.

Kyberturvallisuuskeskus
15.07.2021
:
Microsoft korjasi kuukausittaisessa päivityksessään useita kriittisiä haavoittuvuuksia

Microsoftin heinäkuun päivitystiistai toi tullessaan korjauksia useisiin kriittisiin, sekä jo hyökkäyksissä hyväksikäytettyihin haavoittuvuuksiin laajaan kirjoon eri tuotteita. Haavoittuvuudet on syytä päivittää välittömästi myös lomakauden aikana.

Kyberturvallisuuskeskus
14.07.2021
:
Kesäkuun kybersää kertoo kybernuhasta ja tarjoilee tuoreita tilastoja

Kesäkuussa nautittiin valosta vain tietomurto- ja tietovuotorintamilla. Muutoin kyberkelejä vietettiin perinteisesti pilvien alla. Varoitukseltakaan ei vältytty, kun haittaohjelmaa levittävät tekstiviestit rynnivät suomalaisten puhelimiin. Päivitimme kyberturvallisuusilmiöistä kertovia tilastojamme ja kyberuhkien TOP5-kärkeä - mukana nyt kolme uutta kuvausta. Ota mukava asento ja tartu kybersääpakettiimme!

Kyberturvallisuuskeskus
13.07.2021
:
Aktivoimme Android-haittaohjelmia koskevan vakavan varoituksen

Huijausviestejä lähettävä FluBot-kampanja on aktivoitunut Suomessa kesäkuussa ja on edelleen riesanamme. Kyberturvallisuuskeskukselle tulleiden ilmoitusten perusteella suomenkielellä kirjoitettuja huijausviestejä lähetetään tekstiviestitse tällä hetkellä arviolta tuhansille suomalaisille viikossa. Aikaisemmin viesti ilmoitti "Pakettisi olevan matkalla" ja nyt huijausviesti hyödyntää vastaaja-teemaa "Sinulla on 1 uusi vastaajaviesti".

Kyberturvallisuuskeskus
13.07.2021
:
Kriittinen haavoittuvuus SolarWinds Serv-U tuotteessa

Solarwinds julkaisi haavoittuvuustiedotteen 9.7.2021 liittyen Microsoftin tutkijoiden löytämään haavoittuvuuteen Serv-U Managed File Transfer ja Serv-U Secure FTP -tuotteissa. Haavoittuvuutta (CVE-2021-35211) hyväksikäyttämällä hyökkääjän on mahdollista suorittaa etänä omaa ohjelmakoodiaan palvelimella korotetuin käyttöoikeuksin (Remote Code Execution). Microsoftin mukaan haavoittuvuutta on jo havaittu hyväksikäytettävän aktiivisesti rikollisten toimesta.

previous arrow
next arrow
Slider