Tietosuojavaltuutetun toimisto
05.08.2020
:
Yritykselle seuraamusmaksu sähköisen suoramarkkinoinnin harjoittamisesta ilman ennalta annettua suostumusta ja rekisteröidyn oikeuksien laiminlyönnistä
Tietosuojavaltuutetun toimisto
27.07.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvostolta tiedonanto yrityksiä sitovista säännöistä brexitin lähestyessä
Tietosuojavaltuutetun toimisto
24.07.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvosto on julkaissut vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Schrems II -tuomiosta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
23.07.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi ensimmäisen osan ohjeesta koskien oikeutta tulla unohdetuksi hakukoneiden tuloksissa
Tietosuojavaltuutetun toimisto
22.07.2020
:
Euroopan tietosuojaneuvosto otti kantaa Schrems II -päätökseen ja käsitteli PSD2-maksupalveludirektiiviä koskevaa ohjetta
Kyberturvallisuuskeskus
07.08.2020
:
Älä anna päivitysprosessin lomailla suvena

Kriittisten haavoittuvuuksien päivittäminen on tärkeää - myös kesäaikana. Ovathan prosessit kunnossa ja sijaisjärjestelyt mietittynä työntekijöiden lomaillessa? Päivityksiä tulee tasaiseen tahtiin myös lomakaudella ja haavoittuvuuksien hyväksikäyttöä tapahtuu nopealla syklillä haavojen julkaisemisen jälkeen. Älä siis jätä päivityskalenteriin loma-aikaa!

Kyberturvallisuuskeskus
06.08.2020
:
Kyberharjoittelu paransi Kevan valmiuksia kohdata tosielämän uhkatilanteita

Onko organisaatiosi kiinnostunut kyberharjoittelun aloittamisesta, mutta ette vielä tiedä, mistä lähteä liikkeelle?
Kyberturvallisuuskeskus on säännöllisesti mukana tukemassa organisaatioiden harjoittelua. Olemme pyytäneet muutamia harjoitelleita tahoja kirjoittamaan kokemuksistaan. Ensimmäisenä kyberharjoituksestaan kertoo Julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva.

Kyberturvallisuuskeskus
04.08.2020
:
Kiristyshaittaohjelmien aktiivinen toiminta jatkuu

Kiristyshaittaohjelmien aktiivinen toiminta jatkuu myös Suomessa. Onnistunut kampanja voi lamauttaa organisaation toiminnan kiristyshaittaohjelman avulla, jos tilanteeseen ei ole varauduttu ennalta. Onkin hyvä kerrata kiristyshaittaohjelmien toiminta ja niitä vastaan varautuminen.

Kyberturvallisuuskeskus
30.07.2020
:
Secure Boot -haavoittuvuus käyttöjärjestelmissä

Tietoturvatutkijat ovat julkaisseet 29.7. "BootHole" -haavoittuvuuden, joka koskee useita käyttöjärjestelmiä. Hyökkääjät voivat haavoittuvuuden avulla ohittaa Secure Boot -ominaisuuden tarjoaman suojan ja siten saada laitteen lähes täydellisesti haltuunsa.

Kyberturvallisuuskeskus
30.07.2020
:
Neuvoja salasanan hallintasovelluksen käyttöönottoon

Pitääkö taas keksiä salasana uuteen palveluun? Onko pitkä salasana hankala muistaa? Salasanojen hallintasovellus auttaa sinua! Ota ensimmäinen askel kohti turvallisempaa salasanojen hallintaa neuvojemme avulla.

previous arrow
next arrow
Slider