billionphotos 947140 64x64 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen tietosuojapalvelut Oy

PL 21, 33821 Tampere

 

 

Suomen tietosuojapalvelut Oy on tietosuoja-asioihin erikoistunut suomalainen yritys, joka on perustettu vuonna 2015. OpiTietosuojaa.fi on Suomen tietosuojapalvelut Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. OpiTietosuojaa.fi -verkkosivuston ylläpitämisen lisäksi Suomen tietosuojapalvelut Oy tarjoaa luotettavia konsulttipalveluita tietosuojatyön organisoinnin ja toteuttamisen avuksi. Jos osaamisemme ja palvelumme kiinnostavat tai haluat tulla mukaan OpiTietosuojaa.fi palvelun yhteistyökumppaniksi, niin ota yhteyttä (Ari Andreasson ari(at)opitietosuojaa.fi).

Yhteistyökumppanit saavat sivustolla mainosnäkyväisyyttä ja löytävät kontakteja tietosuoja- ja tietoturvapalveluista kiinnostuneisiin henkilöihin. Lisäksi yhteistyökumppanit näyttäytyvät positiivisessa julkisuuskuvassa, koska osoittavat halua olla mukana kehittämässä turvallisia ja yksityisyyttä kunnioittavia palveluita omassa liiketoiminnassaan.

 

 

Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Hallinto-oikeus: tietosuojavaltuutetun toimiston kuulemista koskeva menettely ja määrätty seuraamusmaksu olivat asianmukaisia
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan komissio on hyväksynyt uudet vakiolausekkeet
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Puhelinneuvontamme on poikkeuksellisesti suljettu keskiviikkona 2.6.
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Euroopan tietosuojaneuvostolta lausunnot ensimmäisistä ylikansallisista käytännesäännöistä ja suosituksia luottokorttitietojen tallentamisen oikeusperusteesta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
:
Tietosuojavaltuutetun toimiston asiantuntemusta ja luotettavuutta arvostetaan, mutta asiakaslähtöisyydessä nähdään kehitettävää
Kyberturvallisuuskeskus
10.06.2021
:
Toukokuun kybersää oli tavallisen sateinen

Käsitellyt tapaukset liittyvät usein toisiinsa, eivätkä tietoturvailmiöt ole omissa siiloissaan. Tämä korostui jälleen toukokuussa. Pitkään vaivanneiden Android-haittaohjelmien reitti on lyhyt huijauksista ja tietojenkalastelusta jopa haittaohjelmiin.

Kyberturvallisuuskeskus
07.06.2021
:
CERT-FI 20 vuotta: Näin rakennettiin kotimaisen tietoturvan perustuksia

On aika aloittaa pienet etkot, kun CERT-toimintomme täyttää vuodenvaihteessa 20 vuotta. Suomalainen Computer Emergency Responce Team on pitänyt tietoturvastamme huolta nuorukaisen iän verran. Nykyisen Tilannekeskuksemme, tietoturvapäivystyksemme ja tietoturva-asiantuntijuutemme juuret ovat CERT-FI:ssä. Nostalginen artikkelisarjamme jakaa historiapaloja vuodesta 2001 tähän päivään. CERT-FI:n alkuaikoja muistelevat nyt Timo Lehtimäki, Jani Arnell ja Kauto Huopio.

Kyberturvallisuuskeskus
04.06.2021
:
Tekstiviestitse levitettävät Android-haittaohjelmat

Pakettiteemaisia huijausviestejä lähettävä FluBot-kampanja on aktivoitunut Suomessa. Kyberturvallisuuskeskukselle tulleiden ilmoitusten perusteella suomen kielellä kirjoitettuja huijausviestejä lähetetään tällä hetkellä arviolta tuhansille suomalaisille. Viesti ilmoittaa "Pakettisi olevan matkalla" ja sisältää "seuraa sitä tästä" -linkin, jolla huijataan käyttäjä siirtymään sivulle, joka yrittää saada käyttäjää asentamaan FluBot-haittaohjelman.

Kyberturvallisuuskeskus on aiemmin tänä vuonna viestinyt FakeCop/FakeSpy -haittaohjelmasta, joka toimii samankaltaisesti kuin FluBot.

Kyberturvallisuuskeskus
04.06.2021
:
Julkaisimme vakavan varoituksen Android-haittaohjelmien levityksestä tekstiviestitse

Julkaisimme vakavan varoituksen tekstiviestitse tapahtuvasta Android-haittaohjelmien levityksestä. Haittaohjelmien saastuttamilta laitteilta voidaan varastaa esimerkiksi salasanoja ja muita tietoja. Saastuneita laitteita käytetään myös lähettämään haittaohjelmaa eteenpäin.

Kyberturvallisuuskeskus
26.05.2021
:
Ovatko suomalaiset yritykset valmiita älylaitteiden tietoturvavaatimuksiin?

Älylaitteiden tietoturva mietityttää laitevalmistajia, laitemyyjiä ja kuluttajia. Suomessa otettiin käyttöön vapaaehtoinen älylaitteiden tietoturvallisuudesta kertova Tietoturvamerkki vuoden 2019 lopussa. Parhaillaan EU:ssa käydään keskustelua älylaitteiden vapaaehtoisista ja velvoittavista vaatimuksista.

previous arrow
next arrow
Slider